Spring naar de inhoud

Shiatsu

Shiatsu is een Oosterse lichaamsbehandeling die gegeven wordt bovenop de kledij, terwijl je ontspannen op je buik of rug ligt op een futon. Dit is een grote zachte Japanse mat vergelijkbaar met een topper matras.

Er wordt met duimen, handpalmen, ellebogen, knieën en soms voeten gedrukt op de energiebanen, specifieke drukpunten en spierweefsels van je lichaam. Een beetje vergelijkbaar met acupunctuur maar dan zonder naalden.

De werking van de energiebanen (meridianen) in ons lichaam kan je vergelijken met je bloedsomloop.

Er wordt bloed, zuurstof en voedingstoffen naar alle delen, ledematen en organen van ons lichaam getransporteerd via de bloedbanen. De energiebanen doen exact hetzelfde met energie. Je zou het het electriciteitsnetwerk van ons lichaam kunnen noemen.

Het doel van shiatsu is om meer balans te brengen op mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch of spiritueel niveau via diepe ontspanning in je lichaam en geest.

We kijken niet enkel naar je fysieke lichaam. Ook emoties, mindset, vitaliteit, energiepeil en eventuele klachten worden meegenomen in de behandeling. Ik zal ook altijd voor een sessie vragen:

  • Hoe verloopt je slaappatroon?
  • Wat zijn je voedingsgewoontes?
  • Hoe is het gesteld met je spijsvertering en stoelgang?


Ook je gezinssituatie, het soort werk dat je doet en hoeveel je beweegt of welke sporten je beoefent bekijk ik om de meest passende behandeling te kunnen geven.

Het is dus meer dan een klassieke massage. Vandaar dat we spreken over een behandeling.

Shiatsu is een mooie aanvullende behandelwijze op de Westerse geneeskunde.