Spring naar de inhoud

Help!

Plots, op een dag, op 19 maart 2018, had mijn lichaam er genoeg van en kon ik niets meer. Burn-out was het verdict. Ongeloof, woede, frustratie en verdriet zijn allemaal gepasseerd.

Ik was  toen al 14 jaar mama van een dochter die anders is dan wat de maatschappij bekijkt als normaal. En zorgde al 14 jaar zo optimaal mogelijk voor mijn dochter en als ik eerlijk ben ook voor de rest van de wereld. Ook in mijn job stond ik altijd klaar om klanten en collega’s te helpen bij alles waarbij mijn hulp gevraagd werd. Ik nam te veel hooi op mijn vork en soms ging dat zo ver dat ik eerst zorgde dat de andere geholpen was voor ik aan mijn eigen taken begon. Ik ging maar door en door zonder nog veel te voelen omdat ik 1 ding vergeten was en dat was luisteren naar mijn eigen lichaam.

Ja, dat had zo zijn gevolgen

Het gevolg was dat mijn lichaam volledig over zijn toeren was en helemaal uit balans. Ik heb moeten leren luisteren naar mijn eigen lichaam, naar mijn gevoel, de gewaarwordingen in mijn lichaam. In feite heb ik de taal van mijn lichaam geleerd en ontcijferd en daar bovenop rust moeten nemen om terug vitaal in het leven te staan.

Ik sliep echt slecht. Alles heb ik weten passeren. Niet kunnen inslapen omdat ik met duizenden dingen bezig was en de problemen van gisteren en morgen aan het oplossen was. Soms lukte inslapen me wel en dan schrok ik midden in de nacht of soms al na een uur of 2 paniekerig wakker met hartkloppingen en ook helemaal bezweet. Het was dan echt heel moeilijk om rust te vinden in mijn hoofd en later besefte ik ook dat mijn lichaam in een constante gespannen toestand vast zat. Overdag had ik last van paniekaanvallen en lezen lukte compleet niet meer. Dit was een brug te ver voor mij. Ik was altijd in minstens 1 boek aan het lezen en nu was het alsof ik nooit had leren lezen, de letters leken ineens bizarre tekens.

No one is perfect, not me, not you, not them.
Relax and be who you are
– Sangeeta Rana –

Doen wat de dokter zegt dan maar?

Bij de huisarts alles beetje bij beetje verteld en ik kreeg een voorschrift voor antidepressiva en een medicijn om mijn concentratie te bevorderen. Zo ben ik meer dan een jaar op de sukkel geweest en nog steeds kreeg ik paniekaanvallen, ze werden zelfs erger en kwamen vaker voor. Slapen deed ik ondertussen meer dan normaal. Ik ben begonnen aan 20 uur slaap per dag en daarna werd het gemiddeld 12 uur per dag. 

Lezen lukte maar niet. Mijn concentratie werd nog slechter waardoor een gesprek met iemand voeren soms onmogelijk was omdat de boodschap van de andere gewoon niet binnen kwam en ik een minuut later al vergeten was wat er gezegd was.

Omdat de reguliere geneeskunde enkel symptomen bestrijdt en geen oorzaken aanpakt, ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om mijn leven makkelijker en draaglijker te maken, want mijn kinderen verdienen een moeder die er voor hen is en altijd voor hen klaar staat. Ook mijn partner en mijn vrienden verdienen het dat ik altijd voor hen klaar sta. En terug kunnen lezen en weer aan het werk gaan was mijn ultieme doel.

Het werkt echt!

Al doende heb ik geleerd dat energie en intenties zo veel sterker zijn dan ik ooit had durven denken. Allemaal geitenwollensokkengedoe dacht ik vroeger. Tot ik het aan den lijve ondervond : het werkt, het werkt echt! Hey en als ik mij beter voel, voelen mijn kinderen zich ook beter! Ook mensen in mijn omgeving zagen mij veranderen en weer openbloeien en plots ontving ik ook eens hulp en werd er ook eens naar mij geluisterd.

Mijn levensdoel

Het is mijn missie om te voorkomen dat jij als natuurlijke pleaser in een depressie of burn-out belandt, een chronische aandoening ontwikkelt of je leven wordt beheerst door een onverwerkt trauma. Ik wil jou heel graag leren hoe je EN voor jezelf EN voor anderen kan zorgen en dat dat allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Het kan, het is mogelijk, want ik doe het elke dag opnieuw zonder mezelf te forceren.

Als ik dat kan, waarom zou jij dat dan niet kunnen? Ja, zeker weten, jij kan dat ook leren en zo een betere versie van jezelf worden en een nog betere partner, vriend(in) of collega, want jij en de mensen in jouw leven verdienen dat.

Denk je nu, aha interessant daar wil ik meer over weten of ken je iemand die hier nood aan heeft, vraag dan hier een vrijblijvend online gesprek aan.

Mijn diploma’s en certificaten